Descoperind Timișoara altfel, din kayak, pe Bega ;)

Timișoara, cu ale ei străzi și parcuri, clădiri istorice și obiective turistice, fiindu-mi acasă îmi este atât de familiară încât credeam că i-am cunoscut fiecare colțișor ce merită văzut și nu mai îmi rămăsese nimic nou de descoperit în orașul de pe Bega. Până într-o după-masă târzie și caldă când Sorin ne lansează invitația dea a traversa Timișoara de la un capăt la altul într-un mod nou și inedit: pe apă în caiac, de la Uzina de Apă la Solventul.

Sub privirile intrigate ale pescarilor și trecătorilor, echipați cu padelele în mână, vestele pe piept și voia bună la purtător, am luat caiacele pe sus și ne-am îndreptat rând pe rând spre malul Begăi, abia așteptând să intrăm pe apă. Caiacele noastre, ca niște rățuște galbene și jucăușe, colorau firul apei atrăgând magnetic privirile celor de pe mal, care se opreau pentru câteva clipe din drumul lor pentru a ne face cu mână și a se bucura de întâlnirea cu noi.

Pedalând agale pe lina apă a Begăi descopeream o nouă Timișoara, una suprinzător de calmă și liniștită, departe de graba și aglomerația zgomotosului trafic, și de verde, cu maluri îmbrăcate în sălcii curgătoare. Poate cele mai pitorești momente au fost văslind în lumina caldă a apuslui prin zona centrală, descoprind podurile, parcurile, malurile și clădirile istorice dintr-un cu totul nou și inedit unghi, de care până acum nu am avut parte.

Nu mai mult și nu mai puțin de 12 poduri ni s-au arătat rând pe rând dintr-o nouă și nebănuită perspectivă. ”Podul lui Eiffel” văzut de pe apă încadrat de copaci stufoși, Catedrala răsărind parcă dintre coroanele copacilor în lumina caldă a soarelui apune, îndrăgostiți îmbrățișați pe pontonurile de pe malul apei șoptindu-și declarații de iubire, pescari ascunși printre sălcii cautând o oază de liniște chiar în mijlocul orașului, turnul Palatului cu ancoră zgâriind cerul amintind de vremurile de mult apuse ale comerțului naval, liniștea serii printre malurile solitare din Iosefin, și multe alte momente ne-au colorat plutirea pe apele Begăi timișorene.

Timpul a trecut pe nesimțite, ajungând la capătul traseului am adunat cârdul de ”rățuște” galbene pe mal bifând o nouă experiență faină marca Vertical Adventure

Dacă și voi sunteți curioși să petreceți o după-masă caldă într-un mod inedit pe apele Begăi, doar dați-ne un semn…  vă așteptăm cu drag la office@verticaladventure.ro

haidem !

Postarea urmatoare Postarea anterioara

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!