Tip unitate: Pensiune
Județ: Caras Severin
Locație: Văliug
vezi www.pensiunea-sara.ro
În inima munților bănățeni, în decembrie 2010 a avut loc inaugurarea Pensiunii Sara, o modernă facilitate de cazare și agrement din Stațiunea Crivaia, la poalele munților Semenic.
Deținătoare a 3 margarete, noua pensiune răspunde dorințelor și nevoilor tale de a te rupe de cotidian și de a petrece într-un colțisor desprins parcă din mrejele poveștilor copilăriei. Camerele, deosebit amenejate, îți dăruiesc tot confortul de care ai nevoie în vacanță. Peisajul pe care ți-l oferă ferăstruicile pensiunii este feeric; iarna, împodobit cu un alb ce-ți taie răsuflarea, iar vara pe un fundal verde crud, miile de floricele colorate îți inundă parcă sufletul cu o pace divină. Fie că te afli aici o oră, o zi sau o săptămână, gazdele noastre îți oferă toate condițiile pentru a-ți dori să revii iar și iar. Â…Şi pentru că ne respectăm clientul, suntem la dispoziția ta 24 ore din 24.
De asemenea, în funcție de preferințele fiecăruia, în cadrul restaurantului nostru, te poți delecta cu preparate deosebite, atât tradiționale, cât și cu un specific aparte.
În plus, sala noastră de conferințe, îți oferă posibilitatea să susții într-un cadru perfect, evenimentul pe care îl dorești, fie că este vorba despre un training, un seminar, o conferință.
Mai mult decat atât, sărbătorile și evenimentele importante nu pot trece neobservate pe lângă pensiunea noastră. De aceea, organizăm cine festive, sărbătorim Revelionul, Paștele, ziua doamnelor și chiar ziua ta! Ne spui nouă despre ce este vorba și te ajutăm, cu puțină organizare, să te bucuri alături de cei dragi așa cum îți dorești!
Despre zona înconjurătoare
Crivaia este situată în sud-estul Banatului, la o altitudine de 650 m, la poalele masivului Semenic (aparținători ai lanțului muntos Carpații Occidentali), la 30 km de municipiul Reșița, județul Caraș-Severin. Este o locație inclusă administrativ în localitatea Văliug.
Ascunsă de mai bine de 200 ani în mijlocul pădurilor bogate, așezarea este de un pitoresc spectaculos în muntoșii băanățeni. De asemenea, este o zonă renumită atât pentru implicațiile pozitive asupra sănătății (afecțiuni precum cele endocrine și respiratorii, dar și nevrozele astenice), cât și pentru atracțiile turistice in lunile de vară și de iarnă.
Să pășim acum pentru câteva momente în împrejurimi pentru a cunoaște minunățiile acestui loc atât de diferit de agitația urbană. Triunghiul format de lacurile de acumulare Trei Ape, Gozna și Secu, având în centru stațiunea Semenic, reprezintă un element care nu poate trece neobservat de către peregrinii îndrăgostiți de natură. Pe lângă acestea, perimetrul din jurul acestei așezări abundă în păduri, lacuri și peșteri parcă virgine prin frumusețea lor naturală: Văliug, 3 Ape, Peștera Gaura Turcului, Peștera Comarnic, Cheile Carașului, izvoarele Nerei.
Clima temperat –continentală, cu influențe oarecum mediteraneene, cu veri călduroase, ierni lungi și cu multă zăpadă, oferă deschidere mare sporturilor specifice anotimpului cald, dar și rece.
Fauna și flora nu sunt mai prejos de frumusețea locurilor. Un peisaj extraordinar îl conferă pădurile de conifere, fag, carpen și stejar. În mijlocul acestora, lumea animală freamătă de o mulțime de specii: păsări (vulturi, ulii, sturzi, mierle, gaițe), pești (păstrăvi indigeni, păstrăvi curcubeu), reptile (șerpi de casă și de alun, gușterul), mamifere (veverițe, mistreți, căprioare, lupi, vulpi).
Ca să poți vizita toate locurile puse la dispoziția turistului de către faimosul munte Semenic, ai nevoie de câteva zile, deoarece așezările se află pe mai mulți versanți, iar căile de acces nu pot fi toate străbătute în pas vioi. În ajutorul tău vine posibilitatea de a închiria vara biciclete și ATV-uri (disponibile și pentru copii), bărci, hidrobiciclete, iar iarna schiuri, snowboarduri, săniuțe etc.
Stațiunea cu împrejurimile ei reprezintă o lucrare monumentală a naturii, care lasă urme adânci în mintea și sufletul oamenilor.