8 beneficii ale activităților de team building pentru echipa ta

8 beneficii ale activităților de team building pentru echipa ta
Atunci când te gândești la activități de team building te gândești la îmbunătățirea comunicării, empatiei, încrederii și a lucrului în echipă pentru un obiectiv comun.

Dacă și tu ai organizat evenimente de team building și ai obținut rezultatele menționate mai sus trebuie să te felicit, înseamnă că ești pe drumul cel bun.

Pe de altă parte, dacă nu ai mai organizat astfel de evenimente, iar o rezoluție pentru noul an este să introduci programe de team building în compania ta, citește în continuare.

1. Îmbunătățește comunicarea 

O comunicare eficientă este ingredientul secret (și necesar) al oricărei echipe puternice.

Evenimentele de team building se concentrează foarte mult pe stimularea și îmbunătățirea comunicării, ceea ce nu poate avea decât efecte pozitive la nivel de companie.

2. Identificarea leaderilor

Crezi că îți cunoști fiecare angajat în parte? S-ar putea să ai surprize plăcute și să descoperi talente de leadership în persoanele de la care te așteptai cel mai puțin, și astfel să se creeze noi oportunități de dezvoltare și creștere în compania pe care o conduci.

3. Distracție

Un beneficiu de multe ori nemenționat. Distracția ajută la eliminarea stărilor acute de stres și chiar va stimula creativitatea la locul de muncă.

Reține faptul că nu trebuie să fim mereu sobri pentru a obține rezultate profesionale. Cine știe, poate că echipa ta chiar așteaptă un moment să mai poată răsufla ușurată după atâtea activități zilnice la birou.

4. Încredere

Taskurile zilnice necesită încredere pentru a le putea duce bun sfârșit. Implicarea în exerciții de team building este o modalitate confortabilă de a crește încrederea în forțele proprii, dar și în colegi.

5. Responsabilitate

Fiecare membru al echipei are un rol bine definit în organigrama companiei. Pentru ca acțiunile zilnice să se transforme în rezultate - este important ca fiecare membru al echipei să își cunoască responsabilitățile și să își asume acțiunile.

6. Respect

Apelând la o modalitate amuzantă și relaxată de a comunica și de a învăța lucruri noi vei stimula și crește respectul între colegi, dar și a acestora față de companie. 

7. Dezvoltarea culturii organizationale

Activitățile de team building au și avantajul de a întări valorile și misiunea companiei pe care o reprezinti. Mai mult, dacă acestea nu au existat la nivel de companie, va crea un mediu propice pentru a le construi.

8. Focus pe rezultate

Programele de team building au ca scop atingerea unor obiective. De exemplu, poți folosi anumite exerciții care ar putea duce la conceperea unei noi strategii de marketing pentru noul an.

Cu toate acestea, dacă simpla comunicare se îmbunătățește între membrii echipei tale, poți fi sigur că și firma va avea rezultate mult mai bune în viitor.

După cum ai putut vedea, introducerea unor activități de team building va avea beneficii atât pentru dezvoltarea echipei ca întreg, dar și pentru dezvoltarea fiecărui membru în parte.

Indiferent cum privești acest tip de activitate, reține că un program de team building realizat alături de profesioniști, precum cei de la Vertical Adventure, este vital pentru orice business care își dorește să facă o diferență în piață, dar și pentru angajații săi.
Postarea urmatoare Postarea anterioara

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!