Stilul de viață Vertical Adventure

Team-building EVA

Oana e plină de surprize și idei creative. Așa că în 2012 a propus o locație cel puțin interesantă și foarte atractivă: DOLOMIȚI – vestita zonă destinată iubitorilor de via ferrata. Cerere aprobată. EVA se îmbarcă. Direcția: Cortina d’Ampezzo.

DSCN3002m

DSC_8217mDrumul se întinde de la un oraș la altul, printre dealuri verzi și ferme îngrijite. În zare apar și munții. Dincolo de cortina munților se întinde un peisaj de poveste cu orășele cochete, case de lemn cu flori multicolore la balcoane, construcții de piatră, drumuri care străbat în sus și jos culmile alpine, totul fiind parcă împrejmuit de masivele muntoase care se înalță de jur împrejur.DSC_7500m

Ne instalăm și noi tabăra și facem planul pentru următoarea zi – ceva lejer pentru început.

Mintea mea încă nu își poate imagina la ce să se aștepte. Pornim pe poteca din pădurile de conifere – o drumeție relaxantă. Apare și stânca. Deja avem o perspectivă asupra așezării de sus. Ne echipăm corespunzător, ne familiarizăm cu dispozitivul special de via ferrata și începem traseul. Poteca largă am lăsat-o de mult în spate, de acum urcăm precum caprele negre. Ne înșirăm rând pe rând pe cablu. Există o singură bandă și aceea e cu sens unic. Avem timp să admirăm priveliștea. Uitându-te în jos vezi vârfurile brazilor cum se înalță, undeva departe în vale.

Traseul ne duce pe culmile stâncoase, ne ajutăm de cablu metalic sau de scărițele de metal puse special pentru ușurarea accesului către înălțimi, este un amestec între natural și antropic.

Pe parcurs ne mai regrupăm pentru o poză de grup, o mică gustare energizantă, să admirăm florile de colț care cresc peste tot și să surprindem marmotele. E impresionant să observi textura unei flori de colț și să le vezi cum cresc, în buchețele, pe pajiștile alpine.

DSC_8775mDSCN3347mIMG_2329m

Am ajuns. Suntem sus. Privim în depărtare către orizont. Peisajul este magnific. Corbii trec în zbor și ne privesc mirați. Griul stâncilor contrastează cu albul norilor și verdele din vale. Te simți mărunt în comparație cu giganții stâncoși.

DSCN3106m

Revenim la tabăra de bază, ne adunăm în jurul mesei și savurăm ceea ce am gătit împreună. A fost o zi plină pentru simțuri. Menținem ritmul și entuziasmul și în zilele următoare. Doar_MG_2235m ploaia ne oprește să atingem înălțimile, dar e bine că e trecătoare, ca ploile de vară. Profităm de aceste pauze și ieșim care pe unde: la o tură cu bicicletele, la shopping și  culturalizare – zona având o istorie zbuciumată. Iar dacă tot suntem prin părțile acestea de ce să nu tragem o fugă și până în Veneția?

Adevăr grăit-a cineva când a spus: la vita e bella!

După 7 zile petrecute împreună revenim în țară, cu bateriile încărcate, relaxați și acum, cu amintiri frumoase și o nouă destinație pentru următoarele vacanțe.

DSCN3029m

Be Sociable, Share!