Stilul de viață Vertical Adventure

Înapoi la natură – casa din pământ

0 Comments

Casă, dulce casă…

Casa este spațiul în care ne petrecem o mare parte din viață. Mulți numesc acasă spațiul unde locuiesc, alții o extind la țara din care provin, pe când unii, numind astfel planeta întreagă. Cert este că „acasă” – locul în care ne căutăm liniștea și adăpostul de “vreme rea”, e de găsit adesea acolo unde ne sunt rădăcinile.

Omul și-a construit dintotdeauna casa inspirat de natură și folosind materia primă direct de la sursă. În zilele actuale, îmbinarea tehnologiei cu arhitectura tradițională sporește confortul, reduce costurile și îmbunătățește calitatea timpului petrecut înăuntru.

lelese 4
În munții Poiana Ruscă, în satul Lelese, pe vârful unui deal cu o minunată priveliște asupra pădurilor din jur, a fost ridicată în acest an o casă din pământ. Folosindu-se materiale naturale: pământ, apă și lemn, multă muncă și foarte multă răbdare, s-a reușit crearea unui spațiu aparte, natural, viu, ecologic.

lelese 0

 lelese 2

Noi tehnologii au fost înglobate în acest proiect pentru a construi un spațiu auto-sustenabil. Astfel, poziția geografică și amplasarea casei au făcut posibile utilizarea turbinei eoliene și a panourilor solare pentru producerea energiei electrice.

lelese 5

Materialele naturale care s-au utilizat, cât și faptul că se folosește energia produsă de natură, fac ca această casă să se integreze foarte bine în mediul înconjurător, omul și natura putând coexista armonios în același timp și spațiu.

lelese 1

Atelierul de formare se va desfășura atât în interiorul comod și confortabil al casei, într-o ambianță caldă de „acasă”, în care ne vom simți ca într-o comunitate restrânsă, cât și în proximitatea ei, pe dealurile și prin pădurile din jur și, chiar mai extins, în zone mai îndepărate ale munților Poiana Ruscă.

lelese 3

Vă invităm să pășim împreună peste pragurile acestei case și să inaugurăm un mediu care ne va încuraja explorarea: a spațiului, a naturii, a celor din jurul nostru și a noastră înșine.

lelese 6

logo mic

Be Sociable, Share!