Stilul de viață Vertical Adventure

De ce outdoor?

0 Comments

”Look deep into nature, and then you will understand everything better.” A. Einstein

Avem nevoie de studii care să ateste că mișcarea în aer liber, plimbările în natură sau activitățile outdoor  au efecte benefice asupra sănătății umane?

Ok. Câteva date științifice din ciclul ”cercetătorii au demonstrat că” mișcarea în aer liber duce la: diminuarea tensiunii arteriale, echilibrarea bătăilor inimii,  îmbunătățirea sistemului imunitar, scăderea nivelului hormonilor de stres, ameliorarea stărilor depresive, îmbunătățește concentrarea. Și lista continuă.

Dar noi, cei de la Vertical Adventure, am descoperit în cadrul celor 10 ani de experiență conecși cu activitățile outdoor că natura este cadrul perfect, nu doar pentru menținerea echilibrului ființei noastre, dar și pentru dezvolatarea noastră ca Oameni.

Vrem să împărtășim cu tine câteva din lecțiile pe care natura ni le-a revelat:DSC_4441

1.      Natura are propriul ritm de creștere.
E nevoie de timp oferit pentru ca omul să crească, să se dezvolte, ca mai târziu teoria să devină practică.

2.      Ritmul naturii: răbdarea.
Cu alte cuvinte, graba strică treaba. În această lume a vitezei, e bine să ne acordăm timp pentru repaus, pentru reflexie și conștientizare a ceea ce învățăm.

3.      ”Pomul se cunoaște după roade și omul după fapte” zice un vechi proverb românesc.
Fiecare plantă, fiecare element, fenomen sau ființă din natură are un rost, un scop. Așa și omul. Caută deci, omule, sensul din propriile acțiuni.

4.      ”Nimic nu se pierde, totul se transformă”.
Orice experiență conține în ea o lecție. Ține de fiecare din noi cum reușim să extragem esența acelei experiențe și cum o înglobăm în bagajul cunoștințelor deja obținute.

5.      ”Nu există vreme rea, ci doar îmbrăcăminte neadecvată.
Capacitatea de adaptare la condițiile meteo variabile, cât și la mediul înconjurător ne ajută să ne mărim zona de confort, dincolo de cei patru pereți.

Și mai sunt multe alte învățăminte. Printre acestea aș aminti de flexibilitate (începând cu cea mentală), acceptare, responsabilitate, frumusețe.

Suntem diferiți, iar aceasta ne ajută să găsim un ”învățător” în tot ceea ce ne înconjoară, după cum spune și Traian Dorz în poezia sa  Învață de la toate.

Dacă ești curios și dornic să descoperi alături de noi natura (umană), înscrie-te la Training of trainers la puterea outdoor.

Să ne vedem în natură.

Be Sociable, Share!